Main menu

Astra Asigurări a intrat în faliment. Cui mă adresez în caz de daună?

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizației de funcționare și solicitarea intrării în procedura de faliment a societății Asigurare – Reasigurare ASTRA S.A.

Dar, abia după ce un judecător va declara oficial firma Astra Asigurări în faliment, gestionarea poliţelor va fi preluată de Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA). Mai mult decat atat, in urma preluării de către Fond, în termen de 30 de zile de la data publicării deciziei de închidere a procedurii de redresare financiară,  se va publica pe site-ul Fondului lista potențialilor creditori de asigurări (asigurati) care pot beneficia de despăgubiri/indemnizații din disponibilitățile Fondului.

Până atunci, dosarele de daună ar trebui acoperite tot de companie. Sunt însă puţine şanse să se întâmple acest lucru, ţinânt cont că firma are datorii neachitate către service-uri încă de anul trecut. 4 milioane de lei însumează doar cazurile reclamate la ASF în ultimii doi ani.

În situația unor daune produse anterior deciziei ASF și pentru care a fost deschis dosar de daună la asigurator, dar și în situația producerii în viitor a riscurilor asigurate în perioada de valabilitate a contractului de asigurare, asigurații/beneficiarii asigurării/ persoanele păgubite se pot adresa FGA.

Demersurile necesare pentru obtinerea de catre asigurati a despagubirilor/indemnizatiilor cuvenite a fi platite de catre Fondul de garantare a asiguratilor sunt explicate in detaliu disponibile pe site-ul www.asf-fga.ro.

UPDATE:

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat doua documente care vin in ajutorul persoanelor care detin polite la Astra:

  • Citește aici Ghidul consumatorului (situația ASTRA)
  • Citește aici o succesiune a etapelor de parcurs în cazul situației ASTRA

Consumatorii care au încheiat un contract sau o poliță de asigurare cu societatea Asigurare–Reasigurare ASTRA S.A. sunt rugați să urmărească informațiile publicate de ASF (www.asfromania.ro) și Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), sau să solicite detalii telefonic la numerele: 021.211.60.37, 021.211.60.73, TELVERDE 0800 825 627, sau la una dintre adresele de e-mail: office@asf-fga.rooffice@asfromania.ro.

Sursa: asfromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandam

Categorii