Main menu

Au inceput inscrierile la clasa pregatitoare 2015. Prima etapa se incheie pe 13 martie.

Părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2015 au obligaţia să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare. În cazul copiilor care împlinesc 7 ani până la acea dată şi nu au fost înscrişi în învăţământul primar, părinţii lor pot cere înscrierea în clasa I. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie –31 decembrie 2015 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Evaluarea se face în perioada 17 februarie – 11 martie.

Pe 16 februarie unitățiile de învățământ afişează planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, a informațiilor care permit părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unității, cum ar fi: posibilitatea organizării procesului de învățământ în cadrul unei grădinițe aflate în structura școlii sau în consorțiu cu școala, posibilitatea organizării programului Școala după școală, fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare.

Prima etapa de înscrieri în clasa pregătitoare se face în perioada 23 februarie – 13 martie 2015. În această perioadă se vor completa cererea-tip fie online, fie la şcoală.

Cererile-tip pot fi completate online sau la unitatea de învătământ la care părintele solicită înscrierea. Validarea cererilor-tip de înscriere se va face zilnic, între orele 8 şi 20, de luni până vineri, şi în program 9-13 sâmbăta.

În perioada 16-21 martie, cererile de înscriere vor fi procesate şi, în urma opţiunilor şi a criteriilor, va fi afişată repartizarea copiilor. Tot atunci, vor fi afişate şi numărul de locuri rămase libere şi lista de copii neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscrieri va avea loc în perioada 23 martie – 3 aprilie 2015.

Înscrierea copilului se face la şcoala de care aparţine zona în care locuieşte, potrivit metodologiei „toti copiii ai căror părinti cer înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi inmatriculati la scoala cerută”.

În cazul în care părintele alege o altă şcoală, poate păstra opţiunea de a-şi asigura un loc la şcoala de circumscripţie.

Dacă în şcoala aleasă nu sunt suficiente locuri sunt câteva criterii de departajare de care se va ţine cont: certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, document potrivit căruia copilul este orfan de ambii părinţi, document potrivit căruia copilul este orfan de un singur parinte, copilul mai are un frate sau o sora înmatriculat(ă) în aceeaşi şcoală.

Sursa: jurnalul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandam

Categorii