Main menu

Cand Expira Parfumurile?

Un parfum expira in mod normal dupa 3 ani. Trebuie sa rezisti tentatiei de a folosi un parfum dupa perioada de valabilitate, si-ti poti da seama usor de asta deoarece culoarea parfumului se inchide usor iar unele parfumuri pot prezenta chiar sedimente.

Care sunt riscurile folosirii unui parfum expirat?

Poti face iritatii ale pielii, dermatite, reactii alergice si chiar infectii. Asa ca, nu tine parfumul doar pentru ocazii deosebite, ci bucura-te de el in fiecare zi.

Depozitarea parfumurilor

Unii oameni sugereaza depozitarea parfumurilor in frigider dar acesta nu este un lucru recomandat. Da, daca esti un pasionat de parfumuri si ai o colectie valoroasa, un dispozitiv de control al temperaturii ar putea ajuta dar, avand in vedere ca temperaturile extreme fie ele scazute fie foarte ridicate pot afecta echilibrul chimic din parfum, folosirea frigiderului de bucatarie este cel mai probabil un lucru gresit.

Pe de alta parte, nici pastrarea acestuia in dulap sau pe un raft in cazul in care ar putea sta direct in lumina soarelui nu este un lucru bun. Un sertar confortabil este suficient.

In concluzie, daca pastrezi parfumul la o temperatura relativ scazuta si intr-un loc intunecat acesta ar trebui sa dureze suficient de mult timp pentru a fi terminat daca il folosesti regulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandam

Categorii