Main menu

Cand Expira Scoala de Soferi?

Scoala de soferi este valabila 12 luni de la data absolvirii, adica de la data efectuarii ultimei ore de conducere (data este inscrisa in fisa de scolarizare). Este recomandat sa se sustina acest examen de permis imediat dupa terminarea scolii, deoarece cunostintele asimilate sunt proaspete iar in perioada de un an se pot schimba multe din punct de vedere legislativ la regimul rutier.

Daca pe parcursul unui an de la absolvirea scolii dvs. nu reusiti sa promovati examenul organizat de Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, atunci dupa un an trebuie sa reluati procesul de pregatire, pregatirea teoretica si toate orele de conducere minim obligatorii, inclusiv intocmirea din nou a dosarului pentru permis (cu toate actele necesare).

Valabilitatea restului de documente din dosarul pentru permis:

 • Avizul psihologic si fisa medicala sunt valabile 1 an de la data efectuarii lor.
 • Cazierul judiciar este valabil 6 luni de la data eliberarii.
 • Fisa de scolarizare: este documentul eliberat de scoala de soferi la finalul pregatirii. Fisa de scolarizare este valabila 1 an de la data efectuarii ultimei ore de conducere.
 • Taxa pentru permis, (cea de 68 de lei), nu are valabilitate. Daca intr-un an de zile, cat este valabil dosarul de scolarizare, nu promovati examenul auto, taxa se poate folosi la un nou dosar.
 • Taxa de examinare, achitata la serviciul de impozite si taxe locale, este valabila doar pentru 1 examen. Aceasta trebuie platita ori de cate ori sustineti una dintre probe.
 • Atentie: taxa are valoarea de 6 lei pentru examinarea la categoriile A si B si 28 lei pentru categoriile C, CE si D, doar pentru primele 3 examene (teoretice sau practice). De la al 4-lea examen taxa creste la 86 lei, indiferent de categorie.

101 Comments

 1. Va rog ajutati-ma cu un raspuns, cu trimitere la text de lege. M-am inscris la scoala de soferi. Am suferit o operatie si a trecut peste un an de zile pana m-am refacut. Cumva cei de la scoala mi-au refacut dosarul, insa starea sanatatii tot nu mi-a permis sa finalizez cursurile. Am achitat integral, insa acum cei de la scoala zic ca am pierdut banii. Mai pot face ceva? Nu am facut nici o ora de soferie si nici nu am absolvit nici macar cursurile de legislatie ale scolii. Multumesc.

  1. Dacă nu ai făcut orele de condus poate sa treacă și 10 ani.Îți expira scoala după 1 an de când ai încheiat cursurile.adică după ce ai terminat cele 30 de ore de condus.

 2. In dosarul de absolvire a scolii de soferi nu am avizul psihologic. In schimb a expirat si avizul medical. Cum aflu daca si cel psihologic este expirat daca el nu exista fizic? Pot face avizul medical si psihologic in alta localitate si sa le atasez la dosar? Am vazut ca pe foaia de absolvire scrie numele doctotului care mi-a facut ultimul aviz psihologic. Trebuie sa imi schimb si foaia de scolarizare?

 3. Buna! Deci cazierul judiciar expira dupa 6 luni, la inceputul lunii ianuarie l.am ridicat, deci la inceputul lunii iulie trebuie sa l ridic iar, cam cat costa asta? Multumesc..

 4. Daca am luat sala si renoiesc dosarul pt ca imi expira mai dau din nou sala sau rămâne valabilă?

 5. Buna am o intrebare dosarul meu imi expira luna care vine si eu azi am avut examenul la strada si lam picat oare s ma va programa ?

 6. Salut am inceput scoala de soferi cat C+E ,pe parcurs am luat sala si traseu cat . C ,acum toate actele cazier ,aviz psihologic ,au ramas la politistu respectiv ,dar acum trebuie sa ma programez pt categoria E iar acele acte nu le mai am ,trebuie sa le fac din nou?

 7. Buna am o rugaminte am facut sc de soferi si acum cand trebuie sa dau sala imi spune ca nu apar la ei si nu pot sa dau,instructorul a zis ca trebuie sa fac din nou sc cum e posibil asa ceva?

 8. Salut urgent un răspuns am pierdut dosarul am luat sala ce sa fac ? Cui să mă adresez va rog cine știe un răspuns urgent

 9. În noiembrie îmi expiră dosarul mai trebuie să plătesc ceva sau există la ei vreo copie ? Sunt disperat va rog cine a mai pățit ca mine să mă învețe ce sa fac răspuns urgent va mulțumesc

 10. Am picat traseul pe 15septembrie si școală îmi expira pe 13 noiembrie credeți ca mai pot da traseul

  1. Te poti reprograma la 16 zile dupa ce ai picat. Așadar, daca ai picat in 15 septembrie, dupa 1 octombrie te poti reprograma.

 11. Buna, am sustinut examenul teoretic cu bine in luna mai 2016, pentru examenul practic eram inregistrata in luna iunie 2016 si nu l-am sustinut cu bine.. vreau sa ma inregistrez in luna mai 2017 pentru a sustine din nou examenul practic la MAI, e posibil? si mai este nevoie inca odata de examenul teoretic?

  1. Ai dreptul sa dai traseul pana cand iti expira dosarul. Daca ai luat sala si ea iti este valabila pana in mai 2017. Ai grija sa te programeze la examen inainte de data expirarii dosarului tau. Multa bafta 🙂

 12. Daca am luat sala in septembrie si mau programat in noembrie la traseu, Dar scoala expira in octombrie este vreo problema?

 13. Am finisat scoala auto si am picat primul examen ,am facut programare pentru al doilea examen intre timp am dreptul sa merg la volan la masina proprie?

  1. Da cu cea mai mare incredere, asta daca vrei vreo cativa ani buni la mititica 🙂

 14. Buna seara, am luat sala in august si am picat traseul de doua ori. Daca las sa treaca 15 zile, scoala o sa expire si va trebui sa refac dosarul. In cazul in care scoala expira si trebuie sa refac dosarul, scoala ramane valabila?

  1. Vroiam sa intreb daca exameul teoretic ramane valabil, admis chiar daca scoala expira si trebuie sa refac dosarul?

   1. aceeasi problema o am si eu numai ca la mine au trecut 2 ani si plus de asta am luat sala a treia oara…deci sunt curioasa daca mai figurez in baza de date de la drpciv cu taxa de 84 de lei pt a 4-a oara sau se ia de la capat pt ca dosarul mi.a expirat dupa traseu…ca l.am picat si nu am mai avut cum sa dau iar si anul asta m.am inscris iar la scoala. si acum cat platesc 84 sau o iau de la capat cu 6 lei?

 15. Buna am o intrebare: am facut scoala de soferi prima data si am dat sala de 3 ori cu taxa de 6 lei. Am luat a treia oara. La traseu am picat si apoi mi-a expirat dosarul si nu am mai avut cum sa ma reprogramez pt alt traseu. Anul asta m.am reinscris la scoala de soferi am facut.o, am terminat.o si au trecut 2 ani de cand am luat sala…acum cand dau sala din nou, platesc 84 de lei sau 6 lei si se ia de la capat? sau figurez in baza lor de date ca am dat de 3 ori deja? adica nu conteaza ca a trecut un an cat este valabil dosarul? sau nu are treaba dosarul de la scoala cu baza de date de la drpciv? merci

  1. am fost eu azi si am dat acum 8 ani de 4 ori si m-a trimis din nou la posta sa platesc taxa de 84 nu de 6 ron. Asta daca nu mai vrei sa stai la o coada in plus 🙂

 16. Buna o intrebare eu am luat sala acum in decebrie si pe mine ma programat in febroarie ,dar imi expira dosarul pina atunci mai pot da condusul chiar daca imi expira dosarul?? va multumesc

 17. Salutare ! M-am inscris la scoala de sofer in noiembrie 2015 si am efectuat 22 ore de condus din 30. Instructorul a plecat din tara pentru cateva luni si acum a revenit. Intrebarea este; mai pot efectua orele de conducere ramase si pot reface analizele !?

 18. Daca am trecut examenul scris in ultima luna din anul disponibil, am vreo sansa sa pot sa dau si orasul pan sa imi expire? Dar daca ma programeaza dupa ce imi expira dosarul?

 19. Salutare am o intrebare: am auzit ca persoanelor cu rezidenta in tarile EU se face o derogare de 3 luni la valabilitatea dosarelor de examinare .Este adevarat ?

 20. Salut! Prietenului meu ii expira dosarul pe 9 aprilie 2017. Intrebarea mea e daca ar lua sala zilele astea le-ar programa la oras pana atunci? Ar mai putea da sau ar trebui sa faca alt dosar?

 21. Daca am facut al doilea dosar trebuie sa fac iarasi poza pentru permis inainte sa dau examenul teoretic?

 22. Daca eu am picat la examenul de oras si dosarul meu expira pe 4 martie mai am sansa sa mai dau odata examenul avand in vedere ca 16 zile e inclusa luna februarie din 28 si cade sambata si duminica douå zile påna pe 6 martie.

 23. Salut! am o nelămurire…am făcut prima școală,am picat de mai multe ori,până când mi-a și expirat dosarul,până aici e clar..m-am reînscris,am făcut încă o școală,și la primul examen am plătit 68 Ron…atunci cum e?prima școală se pune sau nu se pune?

  1. Buna. In 3 luni imi expira dosarul. Cum pot sa il reinnoiesc si cat trebuie sa platesc?

 24. Mi-a expirat dosarul, desi am luat partea teoretica, trebuie sa fac scoala din nou ? Daca da o platesc integral si trebuie sa dau din nou testarea teoretica ? Multumesc anticipat……

 25. Sal am picat examenul la traseu si nu m-am reprogramat mai am o luna de zile pana la expirarea dosarului mai pot sa ma reprogrameze?

 26. buna, am si eu o intrebare, daca mai am de exemplu doua luni pana cand imi expira scoala, si nu pot fi programat pentru traseu decat dupa 3 luni, ce se intampla, am dreptul la traseu, sau sunt declarat respins din start

 27. Buna , e posibil ca scoala sa iti elibereze dosarul chiar daca nu s-au facut nici 5 sedinte de condus ? Adica este posibil legal ?

 28. Buna am o intrebare am avut in 30 martie examen pe traseu si m-a picat, in 15 April imi expira dosarul oare mai are rost sa ma programez la traseu sau nu?

 29. Am o intrebare am dat sala am luat-o cu 24 si la programare oras era liber 10 august. Nu m-a lasat sa programez si sa salvez din cauza cazierului ca expira pana atunci. Ce fac? Alt cazier sau dau sala din nou?

 30. Daca mai fac ore suplimentare de conducere pot extinde termenul de valabilitate al scolii de sofer ? Teoretic in iunie imi expira scoala .

 31. Salut,am inceput scoala de soferi in iulie 2016 si din anumite motive nu am reusit sa finalizez toate orele,mai am de facut 2 sedinte),in momentul de fata mai sunt aproximativ 2 luni pana se implineste un an de cand am inceput.Dupa ce termin orele dosarul o sa aiba valabilitate 1 an si va trebui sa refac/platesc acea fisa medicala? sau sa refac scoala de soferi?

 32. Buna m ar interesa daca de ex am sala luata pt categoria e dar dosarul sa expirat cred ca de doi ani se poate da doar traseul sau trebuie un nou dosar si un nou examen sala + traseu?Multumesc

 33. Dacă ma înscriu și dau proba teoretica acum și pana ma programează la proba practica îmi expiră dosarul, trebuie sa refac totul de la 0?? M-am apucat de școală pe 24.06.2016 atunci am deschis dosarul și orele de condus le-am terminat pe 29.09.2016. Care data se i-a în considerare ca fiind termenul final în care îmi expiră dosarul?

  1. Buna..de ce a durat atat de mult sa faci orele? eu in 5 sapt am terminat sedintele….am luat dosarul miercuri,joi l’am bagat la politie si vineri am dat sala ..acum astept orasul.

 34. Salut.am cazut traseul pe 22.06… si dosarul meu se expira pe 14.08…as mai avea vreo sansa sa ma mai programeze la la traseu pana se expira????

 35. Bună dacă am picat traseul pe 20 iunie și pe 8 iulie îmi expira dosarul mai pot sa dau traseul o data va rog sa ma ajutați cu un răspuns.

 36. Buna ziua,
  Am terminat orele de conducere .Insa doresc sa apelez la un alt instructor (alta unitate de scolarizare)ptr orele suplimentare.Este posibil dpdv legal?Proba ‘ traseului’ o pot efectua cu alta masina decat cea pe care am exersat initial ?

  1. Nu ai nici o sansa…nu are cum sa te duci la alta scoala..ci doar sa schimbi instructorul…

 37. Si inca o intrebare,va rog…
  Taxa ptr permis,cand mai exact trebuie platita?
  Multumesc

 38. Salut am si eu o ontrebare daca acu un an am bagat dosarul si nu am platit scoala
  Daca o platesc si fac orele inainte sa expire dosarul cat timp am la dispozitie sa dau sala???

 39. Salut . am nevoie de ajutor … Mai sus se intelege ca pe fisa de scolarizare scrie pe ce data ai terminat orele… Dar pe fisa la mine imi arata data de 16/11/2016 adica cand am inceput, dar cand am deschis dosarul mi-a trebuit cazierul , dar pe cazier este data de 20/03/2017 , pana la urma care este data corecta ? ?

 40. Buna ziua! Am si eu o intrebare urgenta, va rog. Am inceput scoala pe data de 8.08.2016 si mai am de facut o ora de condus. Instructorul mi-a spus ca mi-a expirat scoala din luna februarie 2017(asta a scris in dosar). Este adevarat? Multumesc!

 41. Buna ziua.Am si eu o intrebare ce pot sa fac daca nu mai am cazierul vechi un dosar,il am doar pe cel valabil?

 42. Buna! Am si eu o problema. Am inceput scoala acum 3 luni si nici pana acum nu am dat sala,instructorul ma cam duce cu zaharelul. Gaseste mereu tot felul de scuze sa ma amane. Am inceput sa cred ca nu e dosarul complet de nu mi.l da,l.am si intrebat si zice ca e totul in regula. Imi tot spune de o aplicatie de la sediu unde baga orele de condus. Pana acum imi zicea ca nu pot sa dau ca e dosarul la bucuresti sa mi.l aprobe acolo. Nu stiu ce sa mai cred si nu ma lămurește deloc. Mai am putin si incep facultatea si nici sala nu am dat.o. Nici macar nu mi.am vazut dosarul. Nu stiu ce sa mai cred si nici ce sa mai fac. Daca ma inscriu in alta parte trebuie alti bani..

 43. Buna am si eu o problema am luat sala si m-a programat la traseu abia in decembrie dar dosarul expira inainte cu o săptămână trebuie sa iau tot de la zero

 44. Bună, am și eu o întrebare. Dacă am luat sala în Noiembrie și m-au programat la oraș în Ianuarie iar dosarul meu expiră în Decembrie trebuie să fac școala de șoferi din nou?

 45. buna seara am luat sala a doua oara si traseul l am picat de 2 ori ma mai incadrez si pt a 3 oara multumesc anticipat

 46. Daca in data de 11 februarie expiră dosarul pentru scoala de soferi si la sfarsitul lunii ianuarie va absolvi examenul la sala,se mai poate face programarea pentru traseu?Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Vă mulțumesc mult!

 47. salut am si e o o intrebare in legatura cu examenu pe data de pe 11 noiembrie am depus dosaru toate actele necesare si am facut doar o ora de conducere pot loa dosaru sa dau examenu teoretic sau daca puteti sami spuneti cand asi putea sa al iau sa nu mai stau pe ganduri

 48. Bună seara! M-am inscris la scoala de soferi in urma cu 2 saptamani,nu am facut legislatie,doar testul psihologic am dat,am achitat suma integral! M-ar interesa daca as putea recupera banii care i-am dat,vreau sa renunt din motive personale! Tin sa zic ca nu am primit chitanta,adineauri am sunat la instructor si a zis ca data o facut chitanta nu mai pot recupera plata care am efectuat-o catre ei!
  Va multumesc!

  1. Buna! Joi am dat sala si am luat-o.La sfârșit cand trebuia sa ma programez pentru traseu pe ecran mi-a scris ca am cazierul expirat deși mi lam scos in 29 septembrie ( nu trebuia sa fie valabil 6 luni).M-am dus sa intreb pe doamna care ne supraveghea si acelasi lucru mi la spus si ea.Cum si unde pot sa ma programez pentru traseu? Mulțumesc

 49. O intrebare azi am fost sa ma programeze pentru sala si nu a putut pentru ca imi apare dosarul vechi a expirat in 2015 nu cel de acum am si eu am facut altul am inceput de 2 luni de ce nu imi apare cel nou si de ce nu ma poate programa la sala

 50. Dacă am luat sala si m a programat la oras pe 06.06.2018 si mie imi expira dosarul pe 08.06.2018 si nu i-au orasul din prima
  Trebuie sa mai dau odata Sala?

 51. Întrebare întrebătoare … După proba practica (pe care am picat.o) am mers sa mă reprogramez ,dar cei de la politie mi.au spus ca nu mă pot programa deoarece îmi expira buletinul înainte de data la care m.ar putea programa ei. Intre timp, am schimbat buletinul , dar răsfoind prin dosar am văzut ca școlarizarea și restul foilor prin care mă identific apare pe baza buletinului vechi ,care are aceiași serie dar alt număr față de ăsta nou. ..
  Ce sa fac ? Cum sa fac ? Am dosarul înscris într.un alt județ și n.as vrea sa bat drumul pana acolo doar ca sa mă trimită mai departe în alte plimbări ..

 52. Salut va rog vreau un rasp clar.am dat orasul pe data de 9-05-2018 sh am picat orasul.dosarul imi expira pe data de 3 iulie.am fost sa ma reprogramez sh mia-u spus ca pe 18 iulie e cel mai devreme dar imi expira pe 3 mentionez ca o singura data am dat orasul sh imi expira.ce credeti ma pot duce sa fac cerere la comandant sa imi aprobe sa mai dau odata orasul.credeti ca imi poate aproba?

 53. Am si eu o intrebare, daca am platit scoala de soferi in 2009 si nu am dat niciodata examenul si nu am facut nici-o ora de conducere, trebuie sa o platesc din nou?

 54. Buna,am făcut școala de șoferi in Noiembrie 2015 la îndemnul prietenului meu. Ideea e ca am făcut ore de condus dar nu am dat niciun examen. De plătit am plătit jumătate din școala. Am plecat din țara și abia acum in Martie după 2 ani m-am înscris la alta școala ca sa încep de la început pentru a obține permisul auto. Problema e ca nu ma pot înregistra ca fosta școala nu mi-a închis dosarul așa cum era legal și mi-au zis ca dacă a trecut un an normal dosarul e expirat și legal ar trebui sa fie închis. Ma puteri ajuta cu un răspuns? Ca sa știu ce sa fac? Ca am plătit deja un avans la noua școala.

 55. Bună ziua mă puteţi ajuta şi pe mine în legătură cu fişa medicala.Mie fişa medicală îmi expiră pe 29 august la proba practică am fost reprogamat pe 1 octombrie.Deci pot susţine proba pratică dacă îmi expiră fişa medicală?

 56. Vreau sa ma ajutati cu o intrebare ,unde se afla dosarul in prima luna la scoala sau la drpciv?

 57. Daca în fișa medicală am poză cu ochelari, atunci în fișa de școlarizare deasemenea trebuie să fiu cu ochelari? Mersi

 58. Buna ziua!am inceput scoala de soferi pe 18ianuarie,am parcurs doar 20ore pana in data de 22martie,in mai am dat sala si am picat (am facut doar 21raspunsuri corecte)de atunci am zis ca renunt si pana astazi nu am mai facut nicio ora de condus…intrebarea mea este:dosarul imi va expira pe 18ianuarie 2019sau dupa ce termin toate cele 30ore?
  Si daca expira ce trebuie sa fac pt al putea prelungi
  Multumesc frumos

 59. P 15 01 2019 am dat traseu si am picat si dosarul este valabil pana pe data de 2 febroarie 2019 si mai pot sa dau inca odata traseu astept rasp va rog

 60. Buna ziua pe19.03 am dat examenu la oraș și am picat pe 2.04 mi se expira dosarul mai pot sa ma programez odată multumesc

 61. Buna ziua pe 19.03 am avut examen la oraș și am picat pe 2.04 mi se expira dosarul .pot sa ma mai programez odata

 62. Imi expira dosarul ptr scoala auto categoria B in 30 August am dat sala dar am picat la traseu si sa ma reprogramez nu au locuri decat in Septembrie! Nu se poate sa nu pot da din nou traseul? Am auzit ca s-au programat de pe o luna pe alta si eu nu pot beneficia de aceasta! cum se poate asa ceva?

 63. buna seara! am facut scoala in August anul trecut am dat sala in octombrie si am picat saptamana trecuta la traseu, la reprogramare ptr traseu mi-au zis ca nu mai pot da decat in Septembrie! ce pot face? ?? pe 30 August imi expira dosarul! !! cum pot unii sa se programeze de pe o luna pe alta? ??

 64. Buna ziua. Am o curiozitate. Astazi am fost la traseu iar cand sa dau, politistul a vazut ca asigurarea de transport calatori este expirata si nu a avut cum sa ma examineze. Problema este alta. Azi suntem in 22 mai si scoala expira pe 24 mai. Am fost la Pipera si nu au putut face nimic. Acum intrebarea mea este? Pot sa trag la raspundere scoala pentru greseala asta a lor? Recuperez ceva din banii pe care ii pierd? Va multumesc.

 65. Am nevoie de ajutor mam inscris la o scoala auto cu doi ani in urma si nu am fost din motive serioase si cind am vrut sa ma inscriu odata la alta scoala miau spus ca sunt in baza de date la ăia vreau sa intreb expira scoala asta cum pot sa ma inscriu la alta scoala ajutatima va rog raspuns urgent multumesc anticipat

 66. Salutare tuturor. Am o întrebare. Am vrut ieri sa ma înscriu la proba pentru traseu, iar cazierul îmi este expirat. Când merg să fac altul e nevoie sa am dosarul cu mine si foaia cu cel expirat, ori ceva bănuți? Mulțumesc.

 67. Buna ziua!Eu am facut scoala cu un instructor si acela nu vrea sa mai continue cu mine!Dosarul nu a expirat,mai am!Am dat o singura data orasul!Ce trebuie sa fac sa imi continuu scoala cu un alt instructor!Multumesc!

 68. Buna ziua, A-m si eu o nelămurire. Am început scoala in luna a-6 2019 (C.E.D),am picat de 2 ori la oras,sala am luat-o din prima cu 26….nu asta ar fi problema ca am picat orasul…ghinion asta este .
  …ceea ce nu m-i se pare corect sa dai de 3 ori orasul in 12 luni,ma gandesc serios sa facem o sesizare la OPC,eu vad asta,o bataie de joc pe banii noștri…

 69. Buna, m-am înscris la o școala de șoferi și după ce am plătit taxa de școlarizare (500 lei) amaflat ca pot sa încep orele abia după 2 luni, și as vrea sa ma înscriu la o alta școala, trebuie sa plătesc din nou taxa de 500 lei sau e valabilă prima?

 70. Salut am terminat orele de condus si daca nu bag dosaru acum imi expira.pt ca e inchis acum

 71. Buna ziua am o intrebare am depus dosaru in luna iunie si nici acuma nu stie instructorul cand o sa merg la sala tot asa mia spus ca peste o saptamana pe alta e normal asa ceva mie nu mi separe asa ceva incredibil mai e careva care o patit asa

 72. Bună ziua! M-am înscris la scoala de șoferi pe data de 18 iulie 2020.Am fost la legislație, examenul cu brio. Toate bune și frumoase… Am început orele de condus… Am făcut decât 4 ore mari și late!!!! Pe fisa de școlarizare am avut mai multe ore(nu știu sigur câte anume). Am văzut ca am mai multe ore iar instructorul mi-a zis ca ma descurc la condus, ca este mai bine sa treacă mai multe ore ca să ma poată baga mai repede la examenul teoretic propriu zis. Eu de pe data de 15 august nu am mai pus mana pe volan, nu am dat nici sala și nu am luat logic nici permisul. De atunci eu îl sun încontinuu pe instructor și nu îmi răspunde la telefon. Am înțeles ca pot schimba școala de șoferi, dar trebuie sa o plătesc integral școală?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandam

Categorii