Main menu

Acte necesare pentru inscrierea la scoala de soferi

Pentru a te inscrie la una dintre cele aproape 200 de scoli de soferi din Bucuresti trebuie sa urmezi cativa pasi. In primul rand, intreaba prietenii sau cauta pe Internet cateva scoli de soferi si afla ce masini au si cat te costa.

Daca te-ai hotarat la ce scoala de soferi vrei sa mergi trebuie sa ai la dosar in momentul inscrierii un aviz medical din care reiese ca esti apt pentru conducerea autovehiculelor din categoria pentru care soliciti permisul, cazierul, si o cerere tip completata cu informatii persoanele.

Conditii de inscriere la scoala de soferi – categoria B:

  • varsta minima 18 ani
  • taxa scoala de soferi – aprox, 1.000 de lei
  • act de identitate (original si copie)
  • fisa medicala
  • aviz psihologic
  • certificat de cazier judiciar cu mentiunea pentru examen auto
  • 2 poze tip buletin

Dupa terminarea orelor la scoala de soferi, candidatul trebuie sa mearga la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in Pipera, pentru a face o fotografie pentru permis si a da o semnatura electronica. In acel moment, candidatul va mai plati 6 lei pentru taxa de examen auto pentru categoriile A, A1, B, B1 si BE.

Proba teoretica va fi sustinuta in ziua inscrierii la examenul pentru permis si consta in intr-un chestionar cu 26 de intrebari in 30 de minute. Pentru a promova examenul scris este nevoie de raspunsuri corecte la 22 de intrebari din 26.

Candidatul va putea sustine si proba practica doar daca trece proba teoretica. Daca nu va fi admis la proba teoretica are dreptul peste 30 de zile sa dea din nou examenul.

Un candidat admis la proba teoretica care pica la cea practica, nu va trebui sa sustina din nou proba teoretica. Va putea da din nou la traseu peste 30 de zile.

Citeşte mai mult pe wall-street.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandam

Categorii